DermArt cabinet medical de dermatologie estetica
Sala asteptare
Cabinet consultatii
Sala tratamente chirurgicale

Fillere (acid hialuronic)

Fillerele sunt substante de umplere, cel mai des folosit fiind acidul hialuronic. Acesta este un constituent natural al organismului, este produs in laborator si se prezinta sub forma unui gel vascos si transparent. Este folosit atat pentru umplerea ridurilor, cat si pentru volumizarea unor zone precum buzele sau pometii.

Cele mai comune zone tratate cu acid hialuronic sunt: santurile nazolabiale, ridurile glabelare (dintre sprancene), ridurile periorale, buzele si pometii.

Procedura este rapida, pacientul putandu-si relua imediat activitatile zilnice. Efectele sunt evidente instantaneu, dar rezultatele maxime se pot observa dupa aproximativ 7-14 zile. Durata efectului este variabila,in functie de mai multi factori: varsta, tipul de  piele, stilul de viata, locul injectarii, activitatea musculara locala. In general, rezultatele se mentin 6-12 luni. Un avantaj deosebit al acestei proceduri este faptul ca, acidul hialuronic odata injectat, stimuleaza productia proprie de colagen la nivelul pielii. Din acest motiv, injectarea repetata de acid hialuronic are ca efect o reintinerire pe termen lung.

 

Toxina Botulinica-Botox

Ridurile si pliurile cutanate de expresie (de la nivelul fruntii, dintre sprancene, colturile externe ale ochilor si din jurul gurii) sunt produse de contractia musculaturii delicate de sub piele, care are loc de fiecare data cand zambim, radem, ne incruntam sau ne miram. Cu cat ne exteriorizam mai mult emotiile, cu atat ridurile vor fi mai adanci. Folosind toxina botulinica (Botox in SUA), ridurile dinamice pot fi diminuate sau pot chiar disparea, prin relaxarea musculaturii si netezirea pielii de deasupra lor.

Procedura este una foarte populara, sigura, nedureroasa si nu presupune recuperare, pacientul putand sa-si reia activitatile obisnuite imediat dupa injectare. Efectul se instaleaza dupa 3-7 zile, este maxim la 10-14 zile si dureaza 3-6 luni, in functie de mai multi factori. 

Acest tratament nu trebuie efectuat in cazul in care sunteti insarcinata sau banuiti ca ati putea fi, aveti boli neurologice precum sdr. Eaton-Lambert, scleroza laterala amiotrofica sau miastenia gravis. In cazul in care la locul injectarii aveti infectii active (infectie herpetica, de exemplu), este recomandata amanarea sedintei de tratament.

Epilare definitiva laser

EPILAREA DEFINITIVA CU LASERUL ALMA SOPRANO ICE PLATINUM

Termenul de epilare laser este cel care ar trebui să ne intereseze atunci când cautam o soluție de lungă durată pentru îndepărtarea părului. Procedura cu laser trebuie efectuată într-o clinică medicala, deoarece acest aparat este unul medical, din punctul de vedere al tehnologiei folosite.

Soprano Ice Platinum este o platforma avansata ce incorporeaza tehnologia laser de ultimă generație, apreciată la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității. Aparține portofoliului ALMA LASERS, o companie lider, cu renume mondial, în domeniul tehnologiilor medicale și estetice.

Soprano Ice Platinum combină trei lungimi de undă diferite (755 nm, 810 nm și 1064 nm), tintind concomitent diferite structuri ale foliculului pilos de la diferite adancimi ale tesutului cutanat. Astfel, este eficient pentru toate fototipurile de piele, de la cea albă pana la cea închisă la culoare sau bronzata. Procedurile sunt rapide, uşoare, lipsite de durere şi confortabile pentru pacient, asigurând cele mai bune rezultate clinice.

Brevetul ICE tech pentru safirul special încorporat minimizează riscurile de ardere la suprafața pielii, în timp ce este păstrata căldura în derm, unde sunt țintiți foliculii piloși.

Tehnologia specială de răcire creşte confortul pacientului, procedura fiind nedureroasă.

Metoda SHR de tratament acționează într-un mod unic asupra melaninei, permițând efectuarea tratamentelor în oricare perioadă din an și inclusiv pe tegumentul bronzat.

În funcție de fototipul cutanat al pacientului și de caracteristicile firului de păr, rezultatele dorite se ating în medie după 6-8 ședințe de tratament.

Toate detaliile tratamentului, precum și protocolul individualizat, se stabilesc cu medicul dermatolog în cadrul unei consultatii initiale gratuite.

Microdermabraziune medicala

Este un procedeu nechirurgical, sigur si nedureros, cunoscut si sub denumirea de "gomaj de pranz" sau peeling mecanic, practicat in clinicile de dermatologie estetica. Reprezinta o metoda de curatare a pielii printr-o exfoliere blanda si eficienta, pregatind-o pentru o absorbtie completa a tratamentului specific. Actiunea sa este dubla: exfoliere si stimularea microcirculatiei sanguine si limfatice, a sintezei de colagen si elastina. Tehnica combina abraziunea blanda cu aspiratia deseurilor. Procedura poate fi aplicata la nivelul fetei, gatului, decolteului, spatelui si mainilor si se poate asocia cu alte tratamente estetice pentru obtinerea unor efecte optime.

Exista mai multe metode de microdermabraziune, cele mai des intalnite fiind: MDA cu cristale si MDA cu diamante, aceasta din urma fiind tot mai des folosita de catre specialistii din domeniu.

Microdermabraziunea cu diamante se bazeaza pe scanarea manuala a suprafetei de tratat cu ajutorul unei piese metalice incrustate cu diamante de diferite granulatii, procesate cu tehnologie laser, care asigura o exfoliere eficienta, fara zgarieturi sau taieturi. Cristalele pot fi mai fine sau mai rugoase, alegerea gradului de abraziune fiind stabilita de catre medic in urma consultatiei prealabile, in functie de structura si particularitatile fiecarui tip de ten, precum si in functie de afectiunea tratata si de pragul de sensibilitate a pacientului.

Procedura este utila in caz de:

• pete hiperpigmentare (discromii)

• acnee

• puncte negre

• pori dilatati

• piele obosita

• piele imbatranita

• riduri fine

• cicatrici postacneice

Oxigen hiperbaric

Este o procedura neinvaziva, nedureroasa, ce duce la o asimilare rapida a substantelor active in piele, prin infuzia sub presiune a oxigenului pur in derm. Efectul obtinut este de iluminare, catifelare, reimprospatare a tegumentului.

Poate fi utilizata si in combinatie cu alte proceduri, avand un efect de calmare. Oxigenul sustine stimularea productiei de colagen, o proteina ce , alaturi de elastina, asigura regenerarea celulara, vindecarea si cicatrizarea pielii.

Beneficii:

- redă luminozitatea tenului şi îl tonifiază;

- conferă fermitate şi supleţe  tenului;

 - rezultate bune în tratamentul pielii cu aspect flasc;

- acţionează împotriva petelor pigmentare cauzate de soare sau de vârstă;

- uniformizează culoarea pielii;

- îmbunătăţeşte microcirculaţia sângelui în zona tratată;

- amelioreaza pungile de sub ochi şi cearcănele;

- calmează şi oferă o senzaţie reconfortantă, în special după peelinguri chimice si alte terapii regeneratoare;

- creste eficienta altor terapii;

- ajută la reglarea secreţiei de sebum, în cazul tenurilor cu tendinţă acneică;

- ajuta contra caderii parului.

Peeling chimic

Peelingul chimic este o metoda neinvaziva de reintinerire si curatare a pielii, dar si de tratare a unor afectiuni medicale precum: acneea, hiperseboreea, petele hiperpigmentare.

Prin aplicarea solutiei de peeling sunt indepartate straturile superficiale ale pielii, urmand ca in timpul procesului de vindecare sa se formeze noi celule epidermice si sa se stimuleze sinteza de colagen si elastina. Totodata, solutia de peeling are efect de reglare a secretiei de sebum si dezinfectie. Profunzimea la care actioneaza solutia depinde de concentratia folosita, pH-ul si durata contactului acesteia cu pielea.

Efectele se observa imediat, pielea devenind mai luminoasa si mai catifelata. Rezultatele optime se obtin dupa mai multe sedinte de tratament, numarul acestora variind in functie de afectiunea tratata, tipul de piele, stilul de viata si alti factori individuali.

 

Va amintim cateva lucruri esentiale despre acesta:

 

Peeling-ul chimic este o procedura prin care, cu ajutorul unor solutii aplicate pe piele, sunt indepartate  in mod controlat straturi de piele .

In functie de tipul si severitatea afectiuniii, pot fi utilizate diferite substante cu diverse concentratii.

Peelingul superficial si cel mediu sunt cel mai des folosite, cel profund fiind rezervat doar afectiunilor severe.

 

Peelingul superficial

Indicatii:

-acnee

-exces de sebum

-reimprospatarea tenului inaintea unui eveniment

Solutiile folosite sunt:

-acidul salicilic (AS)

-acidul glicolic (AG)

-solutii enzimatice

Recuperarea este rapida, pacientul nefiind nevoit sa-si intrerupa activitatile zilnice. 

Rezultatele se pot observa chiar dupa prima sedinta de peeling, dar pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune sunt necesare mai multe sedinte, planul de tratament fiind stabilit impreuna cu pacientul la consultatia initiala. 

 

Peelingul mediu

Indicatii:

- riduri fine

- sechele postacnee

- hiperpigmentari

- piele imbatranita prematur (fumatori, expunere excesiva la soare)

Solutia cel mai frecvent utilizata este acidul tricloracetic (TCA).

Recuperarea dureaza cateva zile, pacientul avand nevoie de 7-8 zile de repaus (concediu), timp in care trebuie sa respecte recomandari speciale menite a asigura o corecta si eficienta regenerare a pielii.

Rezultatele acestui tip de peeling se pot remarca dupa aproximativ 2-4 saptamani.

 

Peelingul profund

Indicatii:

- riduri adanci

- pete de batranete

- afectiuni precanceroase

- cicatrici severe (ex.postvaricela)

Solutia utilizata este fenolul.

Este o procedura care necesita sedare si timp indelungat de recuperare.

Important de stiut: pe intreaga perioada cat se efectueaza peelingurile chimice, ingrijirea pielii este una speciala si contine obligatoriu o crema cu factor maxim de protectie solara. Expunerea la soare (plaja, solarul) sau la suprafete intinse de apa sau zapada, sunt interzise pe toata periada cat se efectueaza peelingurile chimice.

Intrebati medicul dermatolog despre aceasta procedura medicala extrem de eficienta in tratarea multor afectiuni cutanate.

Lifting cu fire resorbabile PDO

Această terapie constă în introducerea în piele a unor ace foarte fine de care sunt atașate firele din PDO (polidioxanona), o substanță foarte sigură utilizată de mult timp în chirurgia cardiacă și chirurgia generală. După îndepărtarea acelor, firele rămân ancorate în piele având ca efect tensionarea țesuturilor și stimularea sintezei de colagen și elastină. Un alt efect interesant și util al acestor fire îl reprezintă capacitatea de a induce lipoliza, adică distrugerea celulelor grase. O parte din rezultate se pot observa imediat după procedură, dar efectele optime se obțin după 2-4 luni și se mențin aproximativ 2 ani.

Indicații

• liftarea obrajilor și pomeților

• ridicarea și arcuirea sprâncenelor

• redefinirea liniei mandibulare

• ameliorarea bărbiei duble

• conturare buze

• riduri fine

• îmbunătățirea texturii pielii la nivelul feței, gâtului, decolteului, brațelor, mâinilor, etc.

Avantaje

• procedură rapidă și sigură, care nu necesită spitalizare

• efecte de durată (aproximativ 2 ani)

• se poate combina cu diverse alte terapii de reîntinerire

• PDO este o substanță sigură, non-alergenică, bio-compatibilă și complet bio-degradabilă

Contraindicații

• acnee activă sau infecții ale zonei ce urmează a fi tratată

• predispoziția de a dezvolta cicatrici keloide

• boli autoimune ( sclerodermie, lupus eritematos, dermatomiozita, amiloidoza, sarcoidoza, etc.)

• pacient aflat sub medicație anticoagulantă

• hemofilia

• sarcina

Mezoterapie

Este o procedura rapida si eficienta prin care se introduc in piele, direct in stratul mijlociu al pielii si in functie de afectiune, cocktailuri de substante precum acid hialuronic, vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi, substante ce stimuleaza regenerarea, substante cu efect vasodilatator local, etc. de care aceasta are nevoie pentru a se hrani, regenera si functiona normal. Astfel, se stimuleaza metabolismul celular si microcirculatia, iar odata cu ele, sinteza de colagen si elastina si eliminarea radicalilor liberi.

Avantajul major al acestei terapii este utilizarea substantelor active doar acolo unde este nevoie si in doze foarte mici , fara efectele adverse ale medicamentelor administrate pe cale generala.

Exista doua metode prin care se poate practica mezoterapia: prin dermoporatie (cu ajutorul unui aparat care cu ajutorul unui curent electric favorizeaza absorbtia substantelor) sau prin injectare (tratament ce trebuie efectuat doar de catre medic intr-un mediu strict aseptic). Efectele se pot observa chiar dupa prima sedinta, dar rezultatele optime apar dupa mai multe proceduri, in general fiind nevoie de 4-6 sedinte spatiate la 7-10 zile interval, in functie de mai multi factori individuali. Mezoterapia prin dermoporatie este contraindicata pacientilor cu implanturi metalice la nivelul zonei ce urmeza a fi tratata.

Mezoterapia cu pistolet - un nou serviciu de dermatologie estetica

Acum, in cabinetul DermArt, va oferim cea mai avansata tehnologie pentru acest serviciu: MEZOTERAPIA CU PISTOL. Administrarea cocktailului se face cu un aparat digital ce asigura o injectare precisa, rapida, uniforma, cu o eficienta sporita, cu un confort crescut.

Celulita - Mezoterapia pentru tratamentul celulitei presupune injectarea unui cocktail format din substante ce topesc grasimea, asigura eliminarea ei si distrug colagenul de proasta calitate responsabil de aparitia aspectului de ”coaja de portocala”.

Mezolifting - Se refera la reintinerirea pielii cu ajutorul unui cocktail ce hidrateaza, catifeleaza si stimuleaza regenerarea.

Conditia esentiala pentru a obtine rezultatele dorite este respectarea stricta a protocolului de tratament stabilit de catre medic.

Ce putem trata prin mezoterapie?

• pielea imbatranita, obosita

• pielea deshidratata

• ridurile fine

• acneea

• cicatricile postacnee

• hiperseboreea

• petele hiperpigmentare (melasma)

• celulita

• vergeturile

• caderea parului (alopecia)

Biorevitalizare

TERAPIA DE BIOREVITALIZARE REDENSITY

Este un tratament dermato-estetic extrem de eficient care se adreseaza mai ales persoanelor care doresc sa-si recapete tonusul si luminozitatea pielii sau sa si le pastreze. Tratamentul consta in microinjectii cu depozitarea in stratul superficial al pielii a unui gel putin vascos care contine: acid hialuronic special creat pentru o distributie optima, aminoacizi, minerale, vitamine si un anestezic (lidocaina). Zonele ce pot fi tratate prin aceasta procedura sunt: fata, gatul, decolteul si mainile.
Pentru rezultate optime se recomanda efectuarea a 3 sedinte la 2 saptamani interval.

Indicatii:

• pierderea tonusului si stralucirii pielii (piele flasca, terna);
• riduri fine, linii fine;
• deshidratare si senzatie de disconfort.

Contraindicatii: 

• alergie la lidocaina.

Este un tratament ce poate fi efectuat in sedinta unica, inaintea unui eveniment special, pentru o piele mai luminoasa si elastica.
In cabinetul dermatologic DermArt, peentru aceasta procedura se foloseste produsul Redensity (Teosyal).

Scleroterapie

Scleroterapia reprezinta o metoda de tratament prin care se trateaza micile dilatatii vasculare de la nivelul pielii, rosietice sau albastrui, situate in special in zona coapselor, gambelor, spatele genunchilor sau gleznelor.

Este o procedura simpla, rapida, cu efecte atat de ordin medical cat si estetic, prin care se injecteaza direct in vase o substanta ce determina inchiderea si disparitia acestora. Odata cu rezultatul cosmetic asupra pielii, dispar si simptomele neplacute legate de prezenta acestor vase: senzatia de arsura, furnicaturi, tensiune, durere si crampe nocturne.

Tratamentul se adreseaza oricarui pacient, indiferent de varsta sau sex. Nu se recomanda in timpul sarcinii sau alaptarii. Pentru un tratament cat mai eficient, sunt necesare mai multe sedinte la intervale variabile, in functie de mai multi factori individuali. 

Dermatoscopie digitala - videodermatoscopie (evaluare alunite)

DERMATOSCOPIA reprezinta o metoda rapida si nedureroasa de diagnosticare a leziunilor pigmentare si vasculare ale pielii, folosind un instrument specializat numit DERMATOSCOP.

Dermatoscopul este un instrument format dintr-un sistem optic asemanator unei lentile la care este atasata o sursa de lumina, evaluandu-se in vivo culorile si structurile epidermului, a jonctiunii dermo-epidermice si a dermului superficial.

VIDEODERMATOSCOPUL DIGITAL profesional cu evaluare asistata de calulator, reprezinta cea mai noua tehnologie in evaluarea alunitelor.

Medicul dermatolog aplica lentila aparatului deasupra leziunii cutanate pe care doreste sa o examineze si astfel, analiza acesteia se poate face detaliat. 

Dermatoscopul permite vizualizarea leziunilor cutanate in profunzime, diferentierea leziunilor cutanate benigne de cele maligne (carcinom bazocelular, spinocelular, melanom, etc) si depistarea modificarilor precanceroase in leziunile melanocitare. 

 

Modalitatile de efectuare a dermatoscopiei sunt:

- manuala (clasica): utilizeazaun dispozitiv manual

- computerizata: mult mai complexa, utilizeaza un dermatoscop atasat la un calculator ce dispune de un program special conceput pt. vizualizarea si analizarea extrem de detaliata a formatiunilor cutanate.

 

Avantajele majore ale dermatoscopiei digitale sunt:

- posibilitatea unei orientari mai bune in privinta diferentierii intre formatiunile benigne (nevi/alunite) si cancerele cutanate (melanom, carcinom bazocelular sau carcinom spinocelular);

- diferentierea formatiunilor pigmentare de cele nepigmentare; 

- aduce argumente in plus care sa justifice excizia chirurgicale a unei formatiuni cutanate.

 

SA NU UITAM:

Cu cat diagnosticul, si implicit tratamentul unui melanom , este facut mai devreme (intr-un stadiu incipient), cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.

Numarul cazurilor de melanom este in crestere in ultimii 30 ani;

Desi din totalul cancerelor cutanate melanomul reprezinta doar 5%, el este responsabil pentru majoritatea covarsitoare a deceselor cauzate de acestea;

Este bine ca orice persoana sa faca cel putin un examen dermatoscopic anual, frecventa dermatoscopiilor  crescand in situatia in care   persoana este expusa timp indelungat radiatiilor ultraviolete (soarelui, solarului), are istoric familial de cancer de piele sau prezinta leziuni suspecte la un moment dat.

Tratament cicatrici inestetice

Cicatricile de la nivelul pielii apar in urma unor traumatisme locale (taieturi, zgarieturi, arsuri, muscaturi, incizii chirurgicale) sau procese patologice  (acneea, varicela), fiind un rezultat al procesului de vindecare, prin producerea de colagen. In anumnite situatii, colagenul este sintetizat in exces, cicatricea continuand sa creasca si dupa vindecarea leziunii (cicatrici cheloide). Vergeturile sunt tot un fel de cicatrici, dar care au un mecanism diferit de formare.

Cicatricile pot fi inestetice, situatie in care este necesar un tratament atat local, cat si general, in vederea ameliorarii aspectului lor. Tratamentul local consta in injectarea de medicamente specifice in cicatrice, masaje cu diferite produse sau terapia compresiva cu geluri pe baza de silicon. 

Tratamente de reintinerire

Este adevarat ca majoritatea dintre noi vrea sa creada ca, odata cu trecerea anilor, castigam intelepciune. Dar, la fel de adevarat este ca,  odata cu varsta, castigam si riduri. Din pacate, imbatranirea pielii, ca si a celorlalte organe ale corpului, este inevitabila. Chiar daca nu putem opri acest proces, avem posibilitatea sa il incetinim, iar semnele lasate de trecerea timpului pot fi diminuate sau chiar sterse.

DERMART renunta la tratamentele clasice si, prin dotarea performanta si experienta profesionala, va pune la dispozitie diverse proceduri de reintinerire, neinvazive sau minim invazive. In urma consultului dermatoestetic individualizat, medicul specialist va indica un tratament (sau o combinatie de tratamente), cel mai potrivit dvoastra. Pentru a avea o piele sanatoasa si frumoasa, foarte importanta este curatarea si detoxifierea sa, hidratarea, utilizarea unor produse adecvate tipului de piele si tratarea afectiunilor in mod personalizat.

Tratamente de curatare

Fiecare dintre noi stim ca frumusetea inseamna, in primul rand, frumusetea pielii. Din acest motiv, ingrijirea acesteia trebuie sa faca parte din ritualul nostru zilnic. Dar, de multe ori, pielea are nevoie de mai mult decat aceasta ingrijire cotidiana. Aici intervine rolul medicului specialist care poate, dupa o consultatie prealabila, sa stabileasca nevoile pielii si strategia de tratament. 

Curatarea pielii este un pas obligatoriu in cadrul oricarui tratament (antiacneic, de reintinerire, de intretinere, pentru tratarea petelor, etc.), permitand patrunderea substantelor active in profunzime si obtinerea rezultatelor optime.

Peelingul chimic si microdermabraziunea sunt doua dintre cele mai eficiente mijloace de curatare si detoxifiere ale pielii, indepartand celulele moarte si impuritatile, stimuland producerea de celule noi, regland secretia de sebum si asigurand o absorbtie crescuta a produselor active aplicate ulterior. Aceste proceduri se adreseaza tuturor pacientilor, indiferent de varsta si sex.

Consultatii dermatologice

In cadrul cabinetului DermArt beneficiati de diagnosticul, tratamentul modern si urmarirea evolutiei tuturor afectiunilor pielii, la copii si adulti.

Ce tratam?

•Acneea

•Caderea parului (alopecia)

•Alunite (nevi)

•Cicatrici inestetice

•Vase inestetice (telangiectazii, venectazii)

•Ciuperca piciorului/unghiei (tinea)

•Alte micoze

•Unghia incarnata

•Negi (veruci)

•Papiloame virale (moluscum pendulum)

•Moluscum contagiosum

•Condiloame

•Cuperoza

•Eczema

•Dermatita atopica

•Dermatita seboreica

•Dermatita alergica

•Boala varicoasa

•Herpes simplex

•Zona zoster

•Transpiratia excesiva

•Pete hiperpigmentare (melasma)

•Vitiligo

•Psoriazis

•Lichen

•Tumori cutanate

Consultatii dermatologie estetica

Dermatologia estetica reprezinta acea ramura a dermatologiei care ofera metode de rezolvare a diverselor probleme legate de imbatranirea pielii si pastrarea aspectului sanatos si frumos al acesteia. In acest scop, specialistul in dermatologie estetica recomanda si apeleaza la diferite proceduri medicale cum ar fi: tratamente cu toxina botulinica, injectari de acid hialuronic (fillere), peeling chimic, microdermabraziune, mezoterapie, fire resorbabile si Dermapen.

Acestea se adreseaza:

•Cicatricilor

•Ridurilor

•Volumizarii si reconturarii buzelor, pometilor, liniei madibulare

•Hiperpigmentarilor

•Cearcanelor

•Acneei

•Hiperseboreei (piele grasa)

•Pielii imbatranite

•Pielii lipsite de tonus, terna

•Vergeturilor

•Celulitei

•Epilarii definitive laser

Consultatia estetica este gratuita.

In cazul in care este necesara eliberarea de reteta, consultatia este medicala si este contra cost.

Consultatii venerologice

Diagnosticul, consilierea, tratamentul si urmarirea evolutiei bolilor cu transmitere sexuala.

Interventii chirurgicale

Proceduri de chirurgie si electrochirurgie (electrocauterizare) in cazul urmatoarelor afectiuni:

• veruci (negi)

• papiloame

• angioame

• telangiectazii

• botriomicom

• unghie incarnata (avulsie partiala)

• chist sebaceu

• furuncul/abces

• hidrosadenita

• xanthelasma

• condiloame (vegetatii veneriene)

• keratoze actinice

• keratoze seboreice

• extractie corp strain

• excizie formatiuni tumorale

• biopsie cutanata

• alunite (nevi)

• lipoame

Tratamentul transpiratiei excesive (hiperhidroza)

Transpiratia reprezinta un mecanism prin care corpul isi regleaza temperatura. Hiperhidroza inseamna transpiratia in exces, mult peste cantitatea necesara termoreglarii. Este o afectiune ce apare in copilarie, adolescenta sau la adultul tanar si, desi poate interesa orice parte a corpului, cel mai frecvent se manifesta la nivel axilar, palmar sau plantar (talpi).

Hiperhidroza poate fi secundara unor afectiuni (diabet zaharat, boli febrile, boli tiroidiene, menopauza) sau fara o cauza stabilita. Deasemenea, hiperhidroza poate fi indusa de stresul emotional.

Cel mai eficient, sigur si neinvaziv tratament al acestei afectiuni il reprezinta injectarea toxinei botulinice in aria afectata. Aceasta blocheaza temporar transmisia nervoasa la nivelul glandei sudoripare, blocand astfel secretia sudoripara. Se practica mai multe injectari, spatiate la aproximativ 2 cm, pe toata suprafata hiperhidrotica. Efectele benefice se observa dupa 7-10 zile de la procedura si se mentin 6-9 luni. Pentru a mentine rezultatul este necesara reinjectarea. Contraindicatiile procedurii sunt: sarcina si boli neurologice (sindrom Eaton-Lambert, scleroza laterala amiotrofica, miastenia gravis).