DermArt cabinet medical de dermatologie estetica
Sala asteptare
Cabinet consultatii
Sala tratamente chirurgicale

Toxina Botulinica-Botox

Ridurile si pliurile cutanate de expresie (de la nivelul fruntii, dintre sprancene, colturile externe ale ochilor si din jurul gurii) sunt produse de contractia musculaturii delicate de sub piele, care are loc de fiecare data cand zambim, radem, ne incruntam sau ne miram. Cu cat ne exteriorizam mai mult emotiile, cu atat ridurile vor fi mai adanci. Folosind toxina botulinica (Botox in SUA), ridurile dinamice pot fi diminuate sau pot chiar disparea, prin relaxarea musculaturii si netezirea pielii de deasupra lor.

Procedura este una foarte populara, sigura, nedureroasa si nu presupune recuperare, pacientul putand sa-si reia activitatile obisnuite imediat dupa injectare. Efectul se instaleaza dupa 3-7 zile, este maxim la 10-14 zile si dureaza 3-6 luni, in functie de mai multi factori. 

Acest tratament nu trebuie efectuat in cazul in care sunteti insarcinata sau banuiti ca ati putea fi, aveti boli neurologice precum sdr. Eaton-Lambert, scleroza laterala amiotrofica sau miastenia gravis. In cazul in care la locul injectarii aveti infectii active (infectie herpetica, de exemplu), este recomandata amanarea sedintei de tratament.