DermArt cabinet medical de dermatologie estetica
Sala asteptare
Cabinet consultatii
Sala tratamente chirurgicale

Tratamentul transpiratiei excesive (hiperhidroza)

Transpiratia reprezinta un mecanism prin care corpul isi regleaza temperatura. Hiperhidroza inseamna transpiratia in exces, mult peste cantitatea necesara termoreglarii. Este o afectiune ce apare in copilarie, adolescenta sau la adultul tanar si, desi poate interesa orice parte a corpului, cel mai frecvent se manifesta la nivel axilar, palmar sau plantar (talpi).

Hiperhidroza poate fi secundara unor afectiuni (diabet zaharat, boli febrile, boli tiroidiene, menopauza) sau fara o cauza stabilita. Deasemenea, hiperhidroza poate fi indusa de stresul emotional.

Cel mai eficient, sigur si neinvaziv tratament al acestei afectiuni il reprezinta injectarea toxinei botulinice in aria afectata. Aceasta blocheaza temporar transmisia nervoasa la nivelul glandei sudoripare, blocand astfel secretia sudoripara. Se practica mai multe injectari, spatiate la aproximativ 2 cm, pe toata suprafata hiperhidrotica. Efectele benefice se observa dupa 7-10 zile de la procedura si se mentin 6-9 luni. Pentru a mentine rezultatul este necesara reinjectarea. Contraindicatiile procedurii sunt: sarcina si boli neurologice (sindrom Eaton-Lambert, scleroza laterala amiotrofica, miastenia gravis).